Dynamisch voetonderzoek

Hier wordt  nader gekeken naar uw gangbeeld. Dit kan wandelen of hardlopen zijn. Middels 3 highspeeds camera’s worden van voren, achteren, opzij en onderen opnames gemaakt. Afhankelijk van de intentie kunnen de opnames blootsvoets en/of met (sport) schoenen gemaakt worden. Dankzij de indoor-kunstgras baan zijn opnames met kunstgras- en natuurgras schoenen (voetbal, hockey, korfbal etc.) ook mogelijk.

Gegevens die wij uit dit onderzoek kunnen herleiden zijn o.a.
– Dynamisch voettype
– Landing (hiel, middenvoet, voorvoet)
– Mate van pronatie (over, voldoende, onder)
– Afzet (binnenzijde, midden, buitenzijde)
– Gangspoor
– Functionele teenfunctie

Het is opmerkelijk hoe vaak de “dynamische voet” verschilt met de “statische voet”. Vaak wordt een statische holvoet een dynamische platvoet. Voor de keus van een oplossing (schoen en/of steunzool) een belangrijk gegeven. Afhankelijk van uw activiteit zal de statische – of dynamische meting leidinggevend zijn.

Bijvoorbeeld: Bent u bankwerker, dan zal de statische meting doorslaggevend zijn.  Bent hardloper of logistiek medewerker, dan zal de dynamische meting bepalend zijn.

In de sportschoenen/steunzolen wereld komt het nog geregeld voor dat men een statische afdruk van de voeten maakt en daar een dynamisch advies op baseert! Volgens onze visie is dat dus niet goed.