Registersportpodologie

De voeten van de sporter zijn letterlijk en figuurlijk het fundament voor zijn prestaties en zijn sportplezier.

Als enerverend sporter weet u dat de juiste sportschoen en een geleidelijke trainingsopbouw belangrijk zijn. Maar ondanks dat kan het zijn dat een bepaalde blessure aan bijv. lage rug, heup, knie, onderbeen of voet steeds weer terug komt. Het komt regelmatig voor dat zo’n blessure zich maar aan één kant van het lichaam voor doet, links of rechts. Dit kan duiden in aan asymmetrie in uw sportbeweging/belasting.

Om hier een onderbouwd advies in te krijgen kunt u bij ons met de registersportpodoloog een afspraak maken en een uitgebreide loopanalyse laten uitvoeren. Op basis van uw voettype, loopstijl en sportbelasting worden uw biomechanische (sport) eigenschappen bepaald; deze dienen als basis voor keus van de sportschoen. De immense keus in sportschoenen en de vele biomechanische verschillen maken het voor u als sporter een nagenoeg onmogelijke taak de “juiste” schoen te kiezen. De registersportpodoloog is hiervoor speciaal opgeleid.

Indien nog gewenst kan de sportschoen worden afgesteld met een individueel aangemeten sportsteunzool (zacht). Deze laatste worden door de meeste ziektekostenverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.