Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

Een sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Een sportfysiotherapeut weet wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is. Wanneer een sporter geblesseerd raakt dan wordt hij uiteraard door de sportfysiotherapeut behandeld, maar daarnaast verplaatst hij zich ook in de sporter en in de sport welke door de geblesseerde sporter wordt bedreven.

Binnen ons centrum gebruiken we de kennis van de sportfysiotherapie als ondersteuning voor de biomechanische onderbouwing van de verklaring van blessures. Het behandelen van blessures coördineren we met ons sportfysiotherapeuten netwerk.