OSB

Orthopedische schoenen zijn schoenen voor mensen die door verschillende oorzaken geen passende schoenen kunnen vinden in de schoenwinkel.

Wat betekent OSB?
OSB staat voor ‘Semi-Orthopedische Schoen’.

Wanneer u lichte voetproblemen heeft is het dragen van een volledig orthopedische schoen meestal niet nodig. 
Deze problemen kunnen vaaak al worden opgevangen door het dragen van schoenen waarin orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. Dit noemen we semi-orthopedische schoenen. Met deze schoenen wordt het lopen en bewegen een stuk comfortabeler.

Semi-orthopedische schoenen lijken in veel opzichten op de schoenen die u normaal in een schoenenzaak zou vinden. Het grote verschil met deze schoenen is dat op de eerste plaats de semi-orthopedische schoenen veel meer mogelijkheden bieden voor aanpassingen aan de binnenkant van de schoen. 
Tevens zijn de schoenen qua technische uitvoering zodanig, dat ze ook de functie als medisch hulpmiddel goed kunnen vervullen.

Aan welke problemen kan ik o.a. denken om in aanmerking te kunnen komen voor een OSB voorziening?
– Een smalle/brede voet
– Hamer/klauwtenen
– Hallux valgus
– Diabetes, Reuma, Parkinson, Artrose of Artritis

Wordt een OSB voorziening vergoedt?
De beste oplossing voor uw klacht is een betaalbare oplossing. Om ervoor te zorgen dat onze hulpmiddelen betaalbaar blijven en daarmee beschikbaar zijn voor iedereen, werken wij nauw samen met alle zorgverzekeraars in Nederland.

Een OSB voorziening valt onder de basisverzekering en wordt hiermee ook betaald. Dit betekent dan ook dat iedereen hiervoor verzekerd is.
Alleen dient u op te letten, bij een OSB voorziening is er altijd een eigen bijdrage van €138,- per jaar. Dit valt buiten het eigen risico.
Voor kinderen die jonger dan 16 jaar zijn, is er een eigen bijdrage van €69,- per jaar.

——————————————————————–
Kijk voor ‘Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen’ op OVAC.